Translate

Kala-kookoskeitto

ainekset
n. 700 g hauki- tai lohifilettä
8 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
1 punainen tai keltainen paprika suikaleina
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä (tai valkosipulijauhetta)
1 keittojuurespussi (pakaste) 
300 g kukkakaalinpalasia
400 g parsakaalinpalasia
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 -1 tl inkivääriä
kookosöljyä tai voita
mustapippuria
merisuolaa
tilliä tai persiljaa pinnalle

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä kattilassa kookosöljyssä tai voissa. Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja vähän myöhemmin keittojuurekset. Lisää parin kolmen minuutin kuluttua kukkakaalin- ja parsakaalinpalat, tomaattipyre, mausteet, suola ja kookosmaito. Kuumenna liemi ja laita kalafileet nahkapuoli ylöspäin keiton pinnalle. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, etteivät kalafileet hajoa. Irrota kalannahka ja tarkista keitosta maku. Pirskoita sitruunamehua kalan päälle. 

Ripottele keiton pinnalle tilliä tai persiljaa. Olen alkanut käyttää kookosmaitoa ja - kermaa ruuanlaitossa koko ajan enemmän ja enemmän. Se antaa ruokiin pehmeän, täyteläisen maun, ja sopii myös lehmänmaitoallergikon ruokavalioon. Moni tuttava on kertonut voivansa paremmin, kun on jättänyt maidon pois ruokavaliostaan, vaikkei varsinaista allergiaa olekaan todettu.

Itse en perunaa käytä, mutta toki perunansyöjä voi korvata osan kasviksista perunalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.