Translate

Kookospasha

ainekset
2,5 dl cashewpähkinöitä
1/2 dl vettä
1/2 -1 sitruunan mehu
1 prk Spice up -kookoskermaa (165 ml)
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1/2 vaniljatangon sisus tai 1/2-1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
n. 20 tippaa stevialiuosta
3 rkl kookosrasvaa
(kuivattua aprikoosia ja rusinaa) 
                                                      

Anna cashewpähkinöiden liota vedessä tunnin verraan. Kaada huuhteluvesi pois ja blendaa pähkinät veden, sitruunanmehun ja kookoskerman kanssa silkkiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää seokseen stevialiuos ja mausteet sekä manteli- tai pähkinärouhe. Lopuksi blendaa sekaan sulatettu kookosrasva. 

Mikäli et ole hiilihydraattien kanssa kovin tarkka, voit lisätä sekaan kuivattuja hedelmiä, esim. aprikoosia ja rusinaa pikku silppuna.

Lusikoi pashamassa harsolla tai suodatinpaperilla vuorattuun pashamuottiin (tai kahvinsuodattimeen). Anna ylimääräisen nesteen valua suodattimen alla olevaan astiaan (jääkaapissa yön yli). Kumoa pasha lautaselle ja koristele vaikka kakkukynttilällä, mantelilastuilla, pähkinöillä, suklaahipuilla tai sitruunaviipaleilla.

Täytyy sanoa, ettei suodattimen läpi juuri nestettä tullut, vaan kookosöljy jähmetti pashan yön aikana sopivaksi leikata ja syödä. Kookospashassa maistuu kookos, selvä se, mutta hyvää tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.