Translate

Maustekakku

Jos haluat luoda perinteisen mutta vähähiilihydraattisen kahvipöydän, voit leipoa tarjolle sokerittoman ja viljattoman maustekakun. Juhlan tuntua kakkuun saa kanelisella suklaakuorrutuksella, oikein hyvältä kakku maistuu silti ilman kuorrutustakin.
ainekset
4 kananmunaa
1 dl Karppisokeria/Sukrinia
1 1/2 dl kuohukermaa
150 g voita (sulaa)
2 dl leivontaproteiinijauh. (Fastin Cook-bake-cake)
1 dl kookosjauh.
1/2 dl mantelijauh.
1 1/2 tl ruokasoodaa
3 tl piparkakkumaustetta
Vatkaa munat ja "sokeri" vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma ja voi. Lisää viimeksi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi. Lusikoi taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua n. 35 minuuttia 175 asteessa.
Jos haluat kakkuun kanelisen suklaakuorrutuksen, sulata levy tummaa suklaata vesihauteessa tai mikrossa, mausta se kanelilla ja lisää ja sekoita joukkoon 2-3 rkl smetanaa. Kuorruta kakku suklaalla ja anna sen jähmettyä ja maustua kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.