Translate

Omena- tai mustikkapaistos


Omenapaistos
ainekset
omenoita
voita 
makeutusta maun mukaan
mantelilastuja
manteli- tai muita viljattomia jauhoja (Pofiber käy hyvin sekaan)
kanelia
Paloittele paksu kerros omenia voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kanelia ja Karppisokeria, jos kaipaat lisämakeutta. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen, kunnes omenat pehmenevät. Sillä aikaa kun omenat ovat uunissa, tee muruseos paistoksen päälle. Nypi pehmeään voihin jauhot, stevia tai Karppisokeri ja viljattomat jauhot, lopuksi varoen mantelilastut. Tässä aineiden suhteilla ei ole niin kauheasti väliä, joten en laittanut määriä. Maistellen ja omaan suuhun luottaen hyvää tulee, ja muruseos saa jäädä vähän rasvaiseksi. Levitä valmis muruseos omenoiden päälle, vuole vielä pinnalle voilastuja ja laita vuoka takaisin uuniin. Ota omenapaistos pois uunista, kun pinnalla on sopivasti väriä. 
Mustikkapaistos syntyy muuten ihan samaan malliin, ilman kanelia.  Nauti herkku hiukan jäähdyttyään huurteisen kerma- tai kookoskermavaahdon kanssa! Sokeria sietävä voi ottaa annoksen päälle nokareen vaniljajäätelöä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.