Translate

Uunilohi lisukkeineen


Vähähiilihydraattisen aterian jälkeen ei ole ähky olo, vaikka tunteekin syöneensä vatsansa täyteen. Usein työpäivän päätteeksi tyydymme yksinkertaiseen ruokaan, valmistamme tarjolle vain salaatin ja lihaa/kalaa. Tapana on keittää myös muutama peruna sitä haluaville. Yhä useammin on kuitenkin alkanut kuulua: 
- Äiti, miks sä perunaa keität? 
Hyvä kysymys, sillä vhh-ruokavalioon tärkkelyspitoinen peruna ei kuulu. Jälkiruokakahvit kruunaavat vaatimattomankin aterian. Kahvipullaksi sopii vaikka pala juustoleipää.


Helppo uunilohi
Laita n. 1 kg lohifile pellille folion päälle.
Ripottele pinnalle merisuolaa, pippurisekoitusta, tilliä ja sipulisippua.
Paista 225 asteessa 15 min. ja vielä 175 asteessa n. 40 min.

Kylmä kastike kalalle
1 prk kermaviiliä
1/2 -1 prk amerikkalaista kurkkusalaattia (saa ainakin Prismasta sokerittomana)
1/2-1 sipuli silppuna
mustapippuria


Kalan kypsyessä raasta punajuuret. 
Anna punajuuriraasteen kypsyä hiljalleen oliiviöljyllä voidellussa pannussa, kannen alla ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.












Kukkakaalinuput saavat kiehua vain hetken, että säilyvät sopivan kiinteinä. Ne maistuvat herkullisilta voinokareen ja Herbamare-suolan kanssa.














Salaatti on meidän perussalaattia: jääsalaattia, tomaattilohkoja, kurkkukuutioita ja sipulirenkaita. Sekaan kylmäpuristettua oliiviöljyä ja/tai salaatinkastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.