Translate

Paprikakeitto

Täyteläinen paprikakeitto on huikea talvipäivän karoteenipommi! Pehmeyttä makuun tuo nokare smetanaa tai raejuustoa. Paprikassa on runsaasti C- ja E-vitamiinia, kaliumia sekä flavonoideja. Siitä saa myös B-vitamiinia, erityisesti foolihappoa.

ainekset (4 annokseen)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 oranssi paprika 
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä/valkosipulijauhetta
3 rkl oliiviöljyä/voita
500g tomaattimurskaa
2,5 dl vettä
1 suolakurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 rkl piparjuuritahnaa

1-2 tl basilikaa
1/2 tl mustapippuria
Paloittele paprikat ja sipuli. Voit yhtä hyvin käyttää keittoon 2 punaista ja yhden keltaisen paprikan - tai laittaa sekaan jopa polttavaa chilipaprikaa. Kuullota paprikanpaloja ja sipulia öljyssä/voissa n. 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja vesi. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää joukkoon. Käytä mielellään ilman sokeria ja etikkaa, maitohappokäymisellä valmistettua suolakurkkua, esim. Myrttisen suolakurkut. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet, soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Kuumenna ennen tarjoilua mutta älä enää keitä.
Paprikakeiton kanssa maistuvat lämpimät juustosämpylät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.