Translate

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kasviöljyt ja sydänkuolleisuus

Kasviöljyt eivät ehkä olekaan niin yksiselitteisen erinomaisia kuin meille on kerrottu. Ne laskevat uudelleen tarkasteluun otetun tutkimuksen mukaan kolesteroliarvoja mutta samaan aikaan jopa lisäävät sydänkuolleisuutta. Jälleen kerran yksi oleellinen tieto on jätetty pois tutkimustuloksista. Arvellaan, että linolihapon aiheuttama kudosten ja veren lipoproteiinien hapettuminen lisäisi sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tutkimuksessa käytettiin maissiöljyä, jossa linolihappoa on rypsiöljyä enemmän. Hyvä tietää, että oliiviöljyssä taas on puolet vähemmän linolihappoa kuin rypsiöljyssä.
Tältä pohjalta voisi ajatella oliiviöljyn vaikutuksen sydänterveyteemme olevan kaikkein positiivisin. Hyvä kylmäpuristettu neitsytoliiviöljypullo saa säilyä päivittäisessä käytössämme edelleen... kunnes toisin todistetaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.