Translate

torstai 4. helmikuuta 2016

Liu lau laskiaista


Liu lau laskiaista! 
Laskiaiseen kuuluvat hernerokka, pulkkamäki ja punaiset posket - sekä tietysti laskiaispullat. Pulkkamäessä on jo käyty ja punaa poskiin saatu. Hernerokan skippaan, mutta laskiaispullat viljattomana ja sokerittomana paistettiin ja maistettiin juuri. Pullat maistuvat hyvältä mansikoiden, kermavaahdon ja kaakaon kanssa. Viikonloppuna leivon oikeita laskiaispullia heille, jotka eivät voi elää ilman niitä. :) Laskiaisesta alkaakin sitten kevään ja pääsiäisen odotus. 

Ainekset laskiaispulliin
 (7-8 pullaa)     
4 kananmunaa
50 g sulatettua voita
1 dl kuohukermaa
1 dl Pofiber-perunakuitua
1 dl mantelijauh.
2 rkl psylliumjauh.
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauh.
makeutusta tarpeen mukaan (n. 25 tippaa steviaa tai 1 dl Karppisokeria)

Sekoita munat, voi ja kerma ja lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Steviatipat voit lisätä taikinaan missä vaiheessa vaan. Tarkista maku. Anna taikinan turvota muutaman minuutin ja lusikoi se sitten muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Leikkaa pullasta kansi pois ja laita reilusti kermavaahtoa ja mansikoita pinnalle. Älä unohda kaakaokuppia. Tummasta kaakaojauheesta, lämmitetystä kermasta/kookoskermasta 1/2  ja vedestä 1/2 (makeutusta taas maun mukaan) tulee namia! Jos kermavaahtoa jää, voit pyöräyttää sitä myös kaakaon päälle. Nautiskellaan...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.