Translate

maanantai 21. joulukuuta 2015

Ihanaa, rauhallista joulun aikaa!


Toivotan kaikille lukijoille ihanaa, rauhallista joulun aikaa ja onnea vuodelle 2016!


Italialainen marenkijäädyke sopii jouluherkuksi kahvipöytään tai jälkkäriksi jouluiselle aterialle. Sokeri-immeiset voivat tietenkin käyttää tavallista marenkia. Tämä on nyt must!

ainekset
7,5 dl kookoskermaa vaahdotettuna (Käytin 3 prk Blue Dragonia) TAI vastaava määrä tavallista kermavaahtoa
1 1/2 tl aitoa vaniljajauh.
(steviatippoja tai muuta makeutusta tarvittaessa)
 2 dl Karppisokeria
4 munanvalkuaista
marjoja tai muuta jäädykemakuainesta (Käytin itse 300 g mansikkaa)

Valmista vähähiilihydraattinen marenki. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Talleta keltuaiset seuraavan aamun munakasta varten ja vatkaa valkuaiset Karppisokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä leivinpaperille, pellille. Paista 100 asteessa noin tunnin verran ja anna marengin jäähtyä uunissa.
Vatkaa kookoskerma TAI kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljajauhe, soseutetut mansikat  (ja tarvittaessa lisämakeutus). Murenna viimeksi marenki vaahtoon ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Laita seos irtopohja- tai kakkuvuokaan ja pakastimeen noin vuorokaudeksi.

Marenki ei jäädy pakastimessa, mutta marjat ovat sen verran vetisiä, että jäädyke pitää niitä käyttäessäsi ottaa ajoissa ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Jos käytät jotain muuta "kuivempaa" ainesosaa jäädykettä maustamaan, voit tarjoilla jäädykkeen nopeammin. Tämä on mahtava perusohje ja sovellusmahdollisuuksia riittää! Makeutuksen tarve vaihtelee riippuen muista jäädykkeen ainesosista. Teen marenkijäädykkeen ensi kerralla irtopohjavuokaan, kun kakkuvuoan irrottamisen jälkeen pinta jäi vähän rumaksi. Laskin siis kuumaa vettä kakkuvuoan väärälle puolle, kunnes jäädyke irtosi ja siirsin sen tarjoiluvadille.
 

1 kommentti:

  1. Kuulin eilen blogistasi ja pitihän se tulla kurkkaamaan! Jäädyke kuulostaa hyvältä! Rauhaisaa joulunaikaa! :)

    VastaaPoista

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.