Jouluateriasta saa pienin sovelluksin vähähiilihydraattisen, eikä tarvitse omakohtaisesti tuntea "jouluähkyä". Kinkku, kalkkuna, karjalanpaisti, lohi ja silli eivät sisällä hiilareita, ja rosollissakaan niitä ei kauheasti ole, kun perunan jättää pois. Joulupöydän salaatit ja laatikkoruuat on nekin helppo valmistaa ilman liikoja hiilihydraatteja. Samoin jälkiruuat! Ja vatsa kiittää.
Kaalien sukuun kuuluva lanttu on vähähiilihydraattista ruokaa. Lanttulaatikkoon voi lorauttaa enemmän tai vähemmän kermaa, mutta se maistuu ihanalta ilmankin, jolloin lantun maku tulee esiin voimakkaammin. Loora on muuten todella hyvää koko yön uunissa haudutetun karjalanpaistin kanssa - kuka enää perunaa kaipaisi?
Tässä tänään uunista ottamani lanttulaatikon ohje.
Ainekset
2 kg lanttusosetta
2 kananmunaa
2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 tl muskottipähkinää
2 dl kuohukermaa
voilastuja ja mantelijauhoa
Sekoita ainekset hyvin ja laita voideltuun uunivuokaan. Vuole pinnalle voilastuja ja ripottele mantelijauhoa. Paista lanttulaatikkoa uunissa läpi yön n. 100 asteessa (10-12 tuntia) ja ennen uunista poisottoa nosta uunin lämpötila vähäksi aikaa 200 asteeseen, jotta pinta saa hyvän värin.
Yhden jouluaaton jälkkärin, luumukerman, ohjeen jo blogissa julkaisin, ja lisää meidän perheen jouluisia vhh-reseptejä tulee lähiaikoina. Tunnelmallista ja tuoksuvaa joulunodotusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.