Translate

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Hyvää pääsiäistä!



Pääsiäisruoho kasvaa jo komeasti, ja tänään leivoin pellillisen rahkapiirakkaa. 







ainekset
pohjaan
250 g voita
1 dl hienoksi jauhettua Fibrex-sokerijuurikaskuitua
reilut 4 dl Pofiber-perunakuitua
1/2 tl kardemummaa
1/2 dl Karppisokeria tai vastaava määrä muuta makeutusta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon. Levitä pellille ja kaulitse kelmun läpi koko pellin kokoiseksi (60 cm).

Täyte
1 kg rahkaa
4 dl kuohukermaa
6 rkl sitruunanmehua
4 munaa
1/2-1 tl vaniljajauh.
1/2 dl Karppisokeria
n. 50 tippaa steviaa (tai maun mukaan)
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paista pohjaa uunissa n. 8-10 minuutin ajan 200 asteessa. Levitä täyte pohjan päälle ja laita piirakka takaisin uuniin. Anna kypsyä n. 20-25 minuuttia samassa 200 asteen lämpötilassa. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile se kylmänä.
Voit halutessasi lisätä piirakkaan pohjan ja täytteen väliin TAI piirakan päälle ohuita omena- tai persikkasiivuja tai rusinoita (jos niiden hh-määrä ei pelota). Lisää sitruunaista makua antaa sitruunankuoriraaste. Omaan suuhuni sopii parhaiten pelkistetty rahkapiirakan maku ilman mitään hörhelöitä.

Hyvää pääsiäisen aikaa! Blogista löytyy lisää pääsiäiseen sopivia, viljattomia ja sokerittomia reseptejä, kuten...
Perinteinen pääsiäispasha
Soijajugurttipasha
Kookospasha
Suklainen tyrnimoussekakku
Appelsiinijuustokakku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.