Translate

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Vhh-aterian kruunaa jälkiruoka

Olemme huomanneet, ettemme tarvitse vhh-ruokavaliolla välipaloja. Ateriat ovat usein yksinkertaisia mutta herkullisia ja värikkäitä, ja niiden voimalla pysyy kylläisenä useamman tunnin. Jälkiruokakahvit kuuluvat asiaan. Kahvin kanssa maistuu edellä kehuttu leipäjuusto, pari palaa 70-81% tummaa suklaata (sitä mörkimpää, mitä sokeriherkempi syöjä), marjat ja kookoskerma/kermavaahto, marjarahka, omenapaistos, jokin mousse tai "vaahto" - tai silloin tällöin pieni vhh-leivonnainen. Tavoitteena on keinotekoisen makeutuksen minimoiminen, jolloin puolukatkin alkavat maistua makealta. Ihmisen suu oppii nopeasti, kun sille antaa mahdollisuuden!

Marjainen pannacotta
Raikas pannacotta maistuu jälkiruokana, ja sillä voi hyvin herkutella kahvin kanssa. Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa kermaista vanukasta - ja on todella helppotekoinen, raikas ja täyteläinen herkku.
ainekset
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
3 liivatelehteä
2 dl marjoja (esim. mansikkaa tai puolukkaa)
(10-15 tippaa steviaa, jos lisämakeutta kaipaa)
1/2 tl vaniljajauhetta
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutin ajaksi. Lämmitä kuohukerma kattilassa ja vatkaa vispilällä joukkoon liivatelehdet, vaniljajauhe (ja stevia). Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja soseutetut marjat. Sekoita huolellisesti. Jaa pannacotta hyytymään yhteen isompaan tai muutamaan pieneen lasimaljaan. Anna pannacottan hyytyä muutaman tunnin tai yön yli. Itse laitoin maljan pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi, niin sain nopeammin valmista. Koristele ja tarjoile hyvässä seurassa, kynttilän valossa!
Maidottoman pannacotan saa tehtyä ed. soveltaen soija- tai kookoskermasta (pidempi keittoaika).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.