Koti on uusi ravintolatrendi, ja keittiö on usein se kodin sosiaalisin tila, jossa vaihdetaan kuulumisia, kokataan ja syödään tai ihan vaan ollaan yhdessä. Pohjoismaisen tutkimuksen mukaan Suomessa laitetaan perheen kesken viikonloppuruokaa yhdessä enemmän kuin Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa. Kuitenkin muissa pohjoismaissa kutsutaan vieraita kotiin ruokailemaan, lounaalle tai päivälliselle useammin kuin meillä.
Yhdessä on hauskaa ruokailla mutta myös kokata, samalla voi seurustella - eikä kukaan uuvu kokin lakin alle. Tätä yhteisöllisyyttä saisimme harrastaa enemmänkin! Itselläni on ihania muistoja grilli-illoista, joissa vastuuta on jaettu. Ja päivistä, jolloin joukko nuoria on kokannut meillä pizzaa yhdessä. Joku on tehnyt tavallisen pohjataikinan, toinen vhh-pohjan, ja joka pellillisellä on ollut eri täyttäjät (kunkin pizzan syöjät omien makumieltymystensä mukaan). Näitä lämpimiä ruokamuistoja... voi tuoda myös tämä TexMex -piirakka. Pohjan teon, jauhelihan ja sipulin kypsennyksen ja täytteiden levittämisen voi hyvin jakaa pikku kokeillekin.
ainekset (pellillinen)
2 isoa avocadoa
3 dl vhh-jauhoja (laitoin 1 dl manteli- , 1 dl soija- ja 1 dl leivontaprot.jauhoa)
ripaus suolaa
3 kananmunaa
täyte
2 sipulia
800 g jauhelihaa
vajaa 1 rkl suolaa
4 tomaattia
ketsuppia (ilman lisättyä sokeria)
2 pss TexMex -juustoraastetta
4 dl kuohukermaa
4 munaa
paprikasuikaleita
Sekoita avocado, munat ja ripaus suolaa tasaiseksi ja lisää jauhot hyvin sekoittaen joukkoon. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Levitä piirakkapohjalle kevyesti ketsuppia, puolet jauhelihasipulista, tomaatit viipaleina ja ripottele pussi TexMex-raastetta päälle. Levitä sitten loput jauhelihat ja toinen pussi TexMex-raastetta piirakalle. Ja munakermaseos sekä paprikaviipaleet päälle. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 55 min. Tarjoile raikkaan tuoresalaatin kanssa.
Resepti on mukaeltu Valion TexMex-jauhelihapiirakan ohjeesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.