Translate

lauantai 19. marraskuuta 2016

Ilmassa jo joulun taikaa

On niin kiva alkaa pikku hiljaa tunnelmoida, joulumusiikin soidessa ja kynttilöiden tuikkeessa jouluisesti improvisoida, kaivaa kokkaustarvikkeita pöydälle ja alkaa luoda. Marraskuiset vieraat pääsevät testaamaan ja kommentoimaan tuotoksia, ja reseptejä ehtii vielä jouluksi hioa... kaikki kun ei aina suju ihan täydellisesti. Alla oleva jäädyke sai kovasti kehuja. Kävi kuitenkin niin, että kun laitoin pinnalle suklaakuorrutusta, se jämähti rumannäköiseksi. Kauniimpi siis ilman kuorrutetta - eli näin:


ainekset (yhteen suureen tai kahteen pienempään jäädykkeeseen)
1 l kuohukermaa
100 g tummaa minttusuklaata rouhittuna (esim. Maraboun levy)
n. 2 dl kotimaisia vadelmia
muutama tippa piparminttuaromia (Dr Oetker)
(steviaa halutessasi lisämakeudeksi)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaarouhe ja aromi (sekä lisämakeutus). Voitele kakkuvuoka esim. kookosöljyllä ja lado siihen vaahtoa ja murenna väliin vadelmaa. Tasoita lopuksi pinta ja laita pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä. Suosittelen kumoamaan jäädykkeen vuoasta ajoissa ja laittamaan sen takaisin pakastimeen tarjoiluvadille - helpompaa h-hetkellä. Jäädykkeen irrottaminen sujuu hyvin, kun laskee kuumaa vettä hanasta vuoan päälle. Jäädyke kannattaa muuten ottaa jääkaappiin n. 1/2 tuntia ennen tarjoiluhetkeä.
I väntan på Julen. Muistathan, että jouluherkut on helppo valmistaa ilman turhia tärkkelyksiä! Ilmassa siis jo joulun taikaa - vai olisiko paremmin - itsenäisyyspäivätarjoilun aikaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.