http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2210883&utm_source=silverchair%20information%20systems&utm_medium=email&utm_campaign=archivesofinternalmedicine%3aonlinefirst03%2f30%2f2015http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2210883&utm_source=silverchair%20information%20systems&utm_medium=email&utm_campaign=archivesofinternalmedicine%3aonlinefirst03%2f30%2f2015
Fernholm tuo kirjassaan esiin myös ajatuksensa vähähiilihydraattisen ruokavalion mahdollisuuksista migreenin, epilepsian, adhd:n ja autismin hoidossa. Mielenkiintoista on, että mm. autisteilla gluteiinin vasta-aineet ovat yleisesti koholla, vaikka suolen nukka onkin koko lailla kunnossa.
Kirja Sokerimyrkytys sisältää myös reseptejä ja tarjoiluvinkkejä lastenkutsuille. Yksi Ann Fernholmin idea perjantai-illan ratoksi on Suklaafondue, johon laitetaan tummaa suklaata, kookosöljyä, kermaa ja vaniljajauhetta. Sulaan suklaaseen lisätään muut aineet, ja fonduessa dipatut mansikat tai hedelmänpalat maistuvat todella hyvälle - lapsistakin.
Fernholm toteaa, että ihmiset ovat usein paljon tarkempia lemmikkieläintensä kuin lastensa ravitsemuksessa. No, sokeria tuskin koiralle syötetään...
Kirjan teksti on asiantuntevaa ja herättää ajatuksia. Mutta onko ravitsemustutkimus ja sen hyödyntäminen kuitenkin vielä lapsen kengissä? Fernholm ottaa esimerkiksi sokerin ja syöpäsolujen lisääntymisen. Lukuisissa tutkimuksissa on osoitettu, että syöpäsolut tarvitsevat sokeria hulvattomaan lisääntymiseensä. Miksei tietoa hyödynnetä ja asiaa tutkita enemmän?



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.