Translate

sunnuntai 21. syyskuuta 2014



"Koko päivähän voi olla mansikka 
tai lumottu metsä
joka oksalla huilu..."

Mansikan, Puu Mansikka, Punainen, Marja

Kuusitoista vuotta olen elänyt ilman viljaa ja sokeria. En ylenkatso lääkäreiden viisautta, mutta kannatan kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Jo Hippokrates kehotti ihmisiä käyttämään ruokaa lääkkeenään. Se on toiminut monessa. Kuitenkin, olen ehdottomasti nautiskelija! Mikä sen mukavampaa kuin herkutella yksinkertaisella hyvällä ruualla, terveellisillä herkuilla, kun tietää ja tuntee elimistön siitä tykkäävän. Poissa ovat vatsavaivat, närästys, ylipaino, verensokerin heittelyt... Joka oksalla huilu soi!
Kyseenalaistan toisinaan vanhoja totuuksia, ruokavalio- ja käypähoitosuosituksia. Omat ja läheisten kokemukset menevät niiden edelle, samalla kun lukuisat tutkimustulokset eri puolilta maailmaa avartavat näköaloja. Olen intohimoinen itseopiskelija. Tule kanssani kulkemaan, lumotussa metsässä. Ihmetellään elämää ja sen ilmiöitä yhdessä!


2 kommenttia:

  1. Ihailen ihmisiä jotka jaksavat pitää itsestään huolta. Minulle kun se leipä tai pulla mennee niin mieluusti suuhun:). Yritän ottaa mallia, jos vaikka jonakin päivänä pystyisin tuohon samaan.
    Meillä kyllä moni harrastaa liikuntaa kuten juoksua ja pyöräilyä. Urheilusuoritukseen lähdetään hiilihydraattitankkauksella ja urheilusuorituksen jälkeen proteiinitankkaus, niin kuin moni asiantuntija on neuvonut. On varmaankin todella järkevämpää hankia hiilihydraatit terveellisemmin marjoista ja hedelmistä ym., mutta kuinka helppoa se on juoda sokerimehua ym. valmista. Luen aina mielellään kaikkia artikkeleita terveellisistä elämäntavoista, mutta toteutus vaan jää laiskuuden ja mielihyvän alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että asia kiinnostaa. Niinpä niin, olemme ravinnon suhteen yksilöitä, toiset kestävät viljaa ja hiilareita hyvinkin, mutta monelle ne, ikävä kyllä, tuottavat ongelmia.
      Proteiinitankkaus urheilun jälkeen onkin järkevää, maitolasi, jugurtti, kananmuna...

      Poista

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.